Tervetuloa PuuhaTarhaan!

”PuuhaTarhassa ei kellään ole kiire. Se on Puutarmarin mummomainen hyggemaailma, missä syödään pullaa ja juodaan kahvia linnunlaulussa, seurataan ketunpoikasten kasvua kuusiaidan suojissa, ja valmistellaan siilille talvipesää.

Mutta silloin tällöin Puutarmarin valtaa vastustamaton halu kaivaa kuoppia, perustaa suihkulähteitä, tai rakentaa oma pururata luumupuiden alle… Silloin hän vetää työhanskat käteen, nappaa lapion kouraan ja lähtee hommiin!

Syntyy pionipenkkejä, ruusuaidanteita tai auringonkukkalaaksoja. Koiralle leikkiaitaus, sipuleille yrttilaatikko tai Puutarmarille mietiskelynurkkaus.”

PuuhaTarha sijaitsee Porissa, länsirannikon lämpimässä ja aurinkoisessa syleilyssä. Sen puiden ja pensaiden joukossa puuhailee Mari Linnainsaari; viisikymppinen entinen näyttelijä ja teatterialan yrittäjä, joka depressioon sairastumisensa jälkeen on vuodesta 2010 lähtien löytänyt kasvien ja eläinten läheisyydestä suurta lohtua ja inspiraatiota.

PuuhaTarhassa ilosta ja innosta voi syntyä mitä vain mieli tekee, eikä kauneudenkaipuu ehdy siellä koskaan. Mutta kiire ei ole milloinkaan. Muualla ihmiset juoksevat ajan rattaalla, ikään kuin aika voisi loppua, mutta PuuhaTarhassa huomaa, että se on harhaa. Ihminen kompastuu helposti omaan kiireeseensä… Täällä ei tavoitella täydellisyyttä, eikä ajan kulumisella ole väliä, vaan puuhaillaan silloin kun inspiraatio iskee. Ja jos se ei iske, asetutaan makuulle vihermatolle, kuunnellaan pörriäisten surinaa, ja katsellaan pilvien pyörähtelyä sinisellä taivaalla…

Mikään projekti ei PuuhaTarhassa ole tärkeämpi kuin kukkien ihailu, syötävän sadon maistelu, ja eläinten tarkkailu, sillä minä tahansa hetkenä ne saattavat toimia pontimena suunnitella jotakin uutta: oma pieni arboretum auringonnousuun, tai holvikaari näytteilleasettelua varten, tai peräti ikioma ”Lanta Park” tontin pohjoislaidalle… Eikä mikään homma ole innostuneelle Puutarmarille mahdotonta tai liian likaista! Viherpeukalo tietää, että talikko on tehty töitä varten, ja pesukoneet pyykkiä varten. Joten kukkahattu päähän ja hikijuomat valmiiksi jäihin ; nyt lähdetään hommailemaan. Tervetuloa PuuhaTarhaan!!!

3 Comments

  1. Hei Puutarmari!❤️
    Teidän Puuhatarhassa on todella ihana ja hyvinvoivan luova tunnelma: Siellä tapahtuu paljon ja kuitenkin siellä tulee tunne, että siellä otetaan ja siellä saa ottaa ”iisisti”.
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s