Suihkulähde

PuuhaTarhan kadun puoleiselle sisääntulopihalle on ”yrttilaatikon” keskelle vihdoinkin asennettu pieni suihkulähde vierailijoita ja satunnaisia ohikulkijoita tervehtimään. Muutos entiseen on melkoinen!

Vanhan kaivonrenkaan sisällä on musta 90 litran laastiämpäri, jonka pohjalle asetettiin nettikirppikseltä edulliseen hintaan löytynyt suihkulähdepumppu. Pumppu on roimasti ylimitoitettu näin pikkuruiseen vesialtaaseen; sen maksimikapasiteetti on syöstä vesisuihkua jopa 3 metrin korkeuteen, mutta ehkä jonain kesänä Puutarmarille tulee mieleen rakentaa tuonne PuuhaTarhan rehevämmälle puolelle oikein LAMPI, jossa tämä pumppu pääsee oikeuksiinsa…? Toistaiseksi vain harjoittelemme tällä pikkuisella, helpolla versiolla.

WIN_20170613_131551

Saavin ja kaivonrenkaan väliseen tyhjään tilaan laitettiin multaa ja sepeliä, ja istutettiin mm. saksankurjenmiekkoja (Iris germanica), ketoneilikkaa (Dianthus deltoides), sekä keltamaksaruohoa (Sedum acre) joka varmasti jo ensi kesänä valuu keltaisena ryöppynä tuon kaivonrenkaan reunojen yli.

WIN_20170629_153615

Pumpun sähköjohto on piilotettu kasvien taakse, ja kevyesti mullan alle. Jos suihkulähteen paikka olisi varmasti tässä vielä tulevaisuudessakin, olisimme poranneet pienen reiän johdolle tuohon ”yrttilaatikon” seinään, ja siten se olisi huomaamattomasti luikerrellut laatikon seinien ulkopuolelle, mutta nyt kun se asennettiin tuohon lähinnä kokeilumielessä, se sai luvan pujahtaa mahdollisimman huomaamattomasti laatikon kulmauksesta reunan yli. Kasvit kaivonrenkaan sisäpuolelle siirrettiin muualta PuuhaTarhasta, ja ne saivat siitä tietenkin pienen siirtoshokin, mutta jo muutamassa päivässä ne piristyivät ja asettuivat tyytyväisinä aloilleen… Paikka on kuuma, mutta suihkulähteestä tuulen mukana roiskuvat vesipisarat vilvoittavat noita kasveja jatkuvasti. Ainakin suihkulähteen vienoa solinaa on nyt ihastuttavaa kuunnella lämpimien kesäpäivien virkistyksenä!

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s