Mielipidekysely!

Ystävät hyvät! PuuhaTarha -blogi on juuri nyt siirtymävaiheessa: edessä on kuukauden-parin sisällä muutos ”suurelle yleisölle” suunnatuksi blogiksi, ja paljon uutuuksia on luvassa esim. blogin ulkoasun suhteen, jotta se olisi entistäkin selkeämpi ja helppokäyttöisempi. Esimerkiksi etusivulla tulevat edelleen näkymään viimeisimmät artikkelit, mutta etusivun yläreunassa näkyvät aihepiirien kategoriat tulevat vaihtumaan sellaisiksi, että lukijat vaivattomasti löytävät kategorioiden alta valikoita, jotka ohjaavat kohti toivotusta aiheesta kirjoitettuja artikkeleita.

Esimerkki: Kasvit > Perennat > Pionit > Coral Sunset

Somenäkyvyys lisääntyy

Kuten ehkä jo olette huomanneetkin, PuuhaTarhalla on nyt omat Facebook- ja Twittertilit, ja tulossa on myös tilit Instagramiin ja Pinterestiin. Missään niistä ei vielä ole säännöllisiä päivityksiä, mutta kun blogin uusi ulkoasu valmistuu, tullaan somen kautta jatkossa jakamaan suurelle yleisölle esim. ilmoituksia uusista artikkeleista, haastatteluista, videoista jne. Mikä on sinun eniten käyttämäsi sosiaalisen median kanava, ja miksi pidät siitä? Onko niillä mielestäsi eroja esimerkiksi imagon tai tyylin suhteen? Otan lämpimästi vastaan ajatuksiasi näistä asioista tämän sivun alaosasta löytyvän kommenttikentän kautta!

Artikkelien aiheita

Tulevaisuudessakin PuuhaTarhan blogista löytyy tutuksi tulleita piirteitä:

 • artikkeleita erilaisista projekteista PuuhaTarhan alueella
 • raportteja vierailuista puutarha-alan messuilla
 • vinkkejä ajankohtaisista tapahtumista
 • erilaisten yhdistysten esittelyjä
 • yksittäisiin kasveihin (ja eläimiin), sekä niiden historiaan tutustumista

Uutuutena on odotettavissa:

 • enemmän eri vuodenaikojen tuomaa vaihtelua aiheisiin
 • mielenkiintoisten ihmisten haastatteluja
 • puutarhaan liittyvien kaupallisten tuotteiden vertailuja
 • tieteen näkökulmaa puutarhaan
 • helppoja ja hyödyllisiä vinkkejä puutarhurin fyysisen kunnon ylläpitämiselle
 • nikkarointi- ja koristeluprojekteja
 • ompeluideoita joista puutarhakin hyötyy
 • tarjoiluideoita puutarhavieraille
 • tapahtumia PuuhaTarhassa
 • videoita, jne…

Mikä/mitkä aihepiiri(t) herättävät eniten sinun mielenkiintoasi? Mistä aiheesta haluaisit lukea PuuhaTarhan blogista seuraavalla kerralla? Kerro mielipiteesi sivun alaosassa olevassa kommenttikentässä!

Lähipäivinä PuuhaTarha -blogissa julkaistaan myös suuri määrä uusia artikkeleita, joissa täydennetään kuluneen vuoden kesän ja syksyn tapahtumia PuuhaTarhassa; tervetuloa takaisin jo huomenna!

Viikonlopun aikana tulossa:

Villiä karjuntaa

Satokausi alkaa

Suihkulähde

6 Comments

 1. Hej!
  Mielipidekyselyyn liittyen haluaisin sanoa seuraavaa:
  Olisi todella kivaa lukea ”mielenkiintoisia haastatteluja” jotka voisivat liittyä ihmisiin jotka ovat käymässä/tai asumassa siellä Puuhatarhassa. Jotkut heistä varmaankin jättävät pysyviä jälkiä Puuhatarhaan ja toiset käyvät ehkäpä vain siellä ihailemassa kaikkea – tai ihan vain rentoutumassa teidän kivassa seurassanne. 😉🌷

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos ajatuksesta ja kehuista, Rauman Ulla! Juuri tuollaisia suunnitelmia minulla onkin ensi kevään ja kesän varalle. Ajattelin suorastaan KUTSUA joitakin ammattilaisia/asiantuntijoita PuuhaTarhaan, ja kertoa heidän ajatuksistaan sitten teille lukijoille artikkelin muodossa. Tavoitteena on myös tehdä tuollaisista vierailuista ääni- tai videotallenteita, joita julkaistaan ”TiistaiTallenteen” tilaajille… Jännittäväää! Mutta lisää siitä myöhemmin blogin uudessa versiossa…! Haastatteluissa ei toki ole tarkoitus jäädä PELKÄSTÄÄN PuuhaTarhassa vierailevien varaan, vaan käyn myös itse tapaamassa mielenkiintoisia ihmisiä heidän puutarhoissaan, työpaikoillaan, jne. Paljon kaikkea kivaa ja innostavaa on luvassa, ja odotan jo malttamattomana, että saisin uuden blogipohjan valmiiksi, ja pääsisin julkaisemaan sen!!!

   Tykkää

 2. Hej! Gillar din blogg supermycket – det nyanserade språket och de inspirerande bilderna! Suomenkielentaitosi on puhutteleva myös meille ulkosuomalaisille. Lämpimät terveiset Egyptistä,
  U-B. ☀️🍀

  Liked by 1 henkilö

  1. Hei Sinikka, ja suurkiitos mielenkiintoisista kysymyksistäsi! Laitan ne samantien itselleni muistiin, jotta varmasti kirjoitan lähiviikkoina artikkelin noista aiheista. Jokainen puutarhuri varmasti saa ideoita esimerkiksi puutarha-alan lehdistä ja artikkeleista, mutta ideoiden siirtämisessä omaan puutarhaan sitten jo onkin paljon eroja ihmisten välillä; suunnitelmallisuudessa (tai sen huomiotta jättämisessä), suunnitelmien tekotavassa ja konkreettisessa toteuttamisessa. Jaan mielelläni tietoa omista tavoistani! Ne saattavat kyllä joidenkin mielestä olla aivan järkyttäviä (”Eihän tuolla tavalla voi tehdä!”), mutta olen valmis noita tapoja perustelemaankin… 🙂 Ja olen nyt jo innoissani ajatuksesta, että muut PuuhaTarha -blogin lukijat kertoisivat kommenteissaan tuon artikkelin jälkeen, miten he kukin toimivat tahollaan! Kiitos hyvästä aiheesta, Sinikka!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s